MALZEMELER:
4 adet yumurta1,5-2 su bardağı şeker
2 büyük çay bardağı sıvı yağ
2 büyük çay bardağı su
1 büyük çay bardağı tahin
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
Susam yeteri kadarYAPILIŞI:
Kek hamurunu hazırlayacağımız kaplara yumurtanın sarısını ve beyazını ayırarak koyalım. Yumurtanın beyazının içine çok az tuz ekip, köpük köpük oluncaya kadar çırpalım ve bir kenarda bekletelim.
Yumurtanın sarısının içine şekeri koyup, şeker eriyinceye kadar çırpalım. Daha sonra içine suyu, sıvı yağı ve tahini koyup, tahta kaşıkla karıştıralım. Kabartma tozuyla elenmiş unu ve vanilyayı ilave edip, biraz çırpalım. Hazırlamış olduğumuz yumurtanın beyazını üç aşamada tahta kaşıkla aynı yönde alttan üstte doğru yedirelim. Hamurumuzu fazla bekletmeden yağlanmış unlanmış olan kek kalıbına dökelim. Üzerine susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kontrol ederek pişirelim. Kontrol işlemini kürdanla yapalım. Şayet kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Burada da önemli olan kekimizi fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika fırının kapağını açmıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder