7 Nisan 2018 Cumartesi

Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Karnabahar Graten

















MALZEMELER:

1 adet küçük boy karnabahar


KIYMALI HARÇ İÇİN:

200 gram kıyma
1 adet kuru soğan

1 adet havuç
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Pul biber
Karabiber
Tuz



BEŞAMEL SOS İÇİN:

2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
Tuz
Karabiber

ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri




YAPILIŞI:

Yemeğimizin yapımına kıymalı harç hazırlayarak başlayalım. Bunun için kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve sıvı yağ içerisine konur. Üzerine kıyma, küçük küçük doğranmış havuç ve 1 çay bardağı su ilave edilir ve su çekene kadar pişirilir. Kıyma suyunu çekince salça, baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır ve bir kenarda bekletilir.

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp, diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp, hazırlamış olduğumuz kıymalı sosun içine koyup, 5-10 dakika sosla karnabaharı kaynaştıralım.

Ayrı bir kapta süt, un, tereyağ, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Ocağa alıp, beşamel sos hazırlayın. Karnabaharı pişireceğimiz tepsiye önce bir miktar sos+ üzerine karnabahar +tekrar sos  üzerine de kaşar peynirini serpelim. Yağlı kağıt kaplayalım(kaşar peyniri yanmaması için)

200 derecede önceden ısıtılmış fırına verip 30 dakika pişirin. Daha sonra fırından çıkarıp, yağlı kağıdı alalım tekrar fırına verip, üzeri kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder