MALZEMELER:
7 adet hazır yufka1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 su bardağı soda
2 adet yumurta
Tuz bir miktar
İÇİ İÇİN:
300 gram beyaz peynir200 gram kıyma
1/2 demet maydanoz
YAPILIŞI:
Böreğimize başlamadan önce peynirimizi rendeleyip, kıymayı kavurup, küçük küçük doğradığımız maydanozla karıştırıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz.
Sosu için; yumurtayı, sıvı yağı, suyu ve sodayı derince bir kaba koyup, güzelce çırpıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz.
Fırına koyacağımız tepsiyi yağlayıp, 1 adet yufkayı seriyoruz. 4 adet yufka tepsinin altına, 3 adet yufka da iç malzemesinin üzerine konulacak. Serdiğimiz yufkanın üzerine bir miktar sos döküyoruz. Daha sonra diğer 3 yufkayı 4'e bölüp, sosun içine batırarak tepsiye seriyoruz. Serme işlemi bir kat olunca sos döküyoruz. 3 adet yufka bitince ortasına iç malzemesini yayıyoruz. İç malzemesinin üzerine diğer yufkaları da aynı işlem uygulayarak bitiriyoruz. Kalan sosumuzu da üzerine döküyoruz. Üzeri daha kızarmış olmasını istiyorsanız sos için kullanılan bir adet yumurtanın sarısını böreğin üzerine sürebilirsiniz.
İstediğimiz büyüklükte dilimlere ayırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder