MALZEMELER:
1/2 su bardağı pirinç2 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1+ 1/3 bardak toz şeker
2 yemek kaşığı ince çekilmiş badem
YAPILIŞI:
Pirinci ayıklayın, 2 bardak suyla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ve bir kenarda bekletin.Nişasta, pirinç unu, toz bademi ve şekeri koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Daha sonra hazırlamış olduğumuz karışımı haşlanmış pirince ekleyin. Kıvam alıncaya kadar devamlı karıştırın.
Isıya dayanıklı kaselere boşaltıp, kaselerin yarısına kadar gelecek şekilde fırın tepsisine su koyun. Kaseleri içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder