MALZEMELER:
15 adet kuru incir1/2 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1/2 çay bardağından 1 parmak eksik kakao
1/2 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığının ucu ile tarçın
ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
1 adet yumurtanın akı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
İncirli topların yapılışını başlamadan bir miktar kaynar su yapalım. Daha sonra incirleri içine koyalım. Su miktarı incirleri örtecek şekilde olacak. İncirleri bir süre içinde sıcak suyun içinde bekletelim.Yumuşayan incirleri çok küçük olacak şekilde doğrayalım.
Hamuru hazırlayacağımız kaba incirleri, yağı, kakao, toz şekeri, cevizi, tarçını ve hindistan cevizini koyarak güzelce yoğuralım. Hamurdan küçük parçalar alıp, top şeklinde yuvarlayalım.
Ayrı bir kapta yumurtanın akını köpürtelim. İçine pudra şekerini ilave edip, çırpalım. Hazırlamış olduğumuz topları önce yumurta akına daha sonra cevizle karışık fındığa batırıp, fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereli fırında 15 dakika pişirelim. Hava almayan kapta, buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder