MALZEMELER:
4 adet kuru yufka. ( Üzerine su serperek, temiz kuru bir bezin arasında yumuşamasını bekleyelim.)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
,
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz kendinize göre ayarlayınız.
1 çay kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz
Sosu için; sütü, zeytinyağını ve yumurtayı güzelce çırparak karıştıralım.
Tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ dökelim. Yufkamızın birini ortalayarak tavaya serelim, kenarları dışarıya sarkacak şekilde. Hazırladığımız sostan 3 yemek kaşığı kadar serpelim.
İkinci yufkamızı parçalayarak tavaya yerleştirelim. Yine sosdan dökelim ve bu araya iç malzememizi koyalım.
Üçüncü yufkamızı yine parçalayarak orantılı bir şekilde tavaya yerleştirelim. Yine sosdan 3 yemek kaşığı dökelim.
Son yufkamızı da tavaya yerleştirip, ilk yufkanın tavanın dışında kalan bölümlerini içeri doğru katlayalım. Kalan sosumuzu üzerine boşaltalım.
Orta hararetli ocakta dikkatli bir şekilde kontrol ederek pişirelim. Güzelce kızaran böreğimizin altını üstüne çevirelim. Bu esnada tavaya bir miktar daha sıvı yağ dökelim. Diğer tarafını da güzelce kızartalım.
Afiyet olsun.
SOSU İÇİN:
1/2 su bardağı süt1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
,
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
200-250 gram kıyma1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz kendinize göre ayarlayınız.
1 çay kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz
NOT:İstediğiniz herhangi bir iç malzemeyle yapabilirsiniz.
YAPILIŞI:
İlk olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağında ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Tuzu ve karabiberi koyarak karıştırırız. Altını kapatıp, maydanozu da ilave ediyoruz.Sosu için; sütü, zeytinyağını ve yumurtayı güzelce çırparak karıştıralım.
Tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ dökelim. Yufkamızın birini ortalayarak tavaya serelim, kenarları dışarıya sarkacak şekilde. Hazırladığımız sostan 3 yemek kaşığı kadar serpelim.
İkinci yufkamızı parçalayarak tavaya yerleştirelim. Yine sosdan dökelim ve bu araya iç malzememizi koyalım.
Üçüncü yufkamızı yine parçalayarak orantılı bir şekilde tavaya yerleştirelim. Yine sosdan 3 yemek kaşığı dökelim.
Son yufkamızı da tavaya yerleştirip, ilk yufkanın tavanın dışında kalan bölümlerini içeri doğru katlayalım. Kalan sosumuzu üzerine boşaltalım.
Orta hararetli ocakta dikkatli bir şekilde kontrol ederek pişirelim. Güzelce kızaran böreğimizin altını üstüne çevirelim. Bu esnada tavaya bir miktar daha sıvı yağ dökelim. Diğer tarafını da güzelce kızartalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder