MALZEMELER:
1 kilo turp otu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
1 adet sarımsak (istenirse kullanılır)
Tuz yeteri kadar
1 adet sarımsak (istenirse kullanılır)
Tuz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Turp otlarının kalın sap kısımları kesilir, büyük yaprak kısımları alınır iyice yıkanır ve sirkeli suda bekletilir.
Haşlayacağımız tencereye su koyup, kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra turp otu suya eklenir.
Yumuşayana kadar haşlanır, sonra kevgirle bir tabağa alınır. Ayrı bir yerde ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile hazırlanan sos salataya dökülüp, hafifçe karıştırılır.
Önemli not: Turp otunu haşlarken kesinlikte tuz atmıyoruz. Çünkü turp otunu sertleştirir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder