25 Şubat 2018 Pazar

Çin Fasulyesi(Maş Fasulyesi), Kuskuslu, Şehriyeli Karışık Salata




MALZEMELER:

1, 5 su bardağı çin fasulyesi (maş fasulyesi)
1 su bardağı kuskus
1 su bardağı yıldız şehriye
1 adet pancar
1 çay bardağı mısır
6-7 dal taze nane
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 adet salatalık
2 adet havuç
Yeşil zeytin yeteri kadar
5-6 adet kornişon turşu

SOSU İÇİN:

1 tatlı kaşığı hardal
2-3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Limon
Nar ekşisi
Tuz

YAPILIŞI:

Çin fasulyesini bir gece suda beklettikten sonra kara suyunu döküyoruz ve diri kalacak şekilde yumuşayana kadar haşlıyoruz.( 15-20 dakika kadar burada önemli olan fasulyelerin dağılmaması)

Kuskusu ,1 adet pancarın kabuklarını soyup, doğrayalım ve ikisini birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayalım.

Yıldız şehriyeyi de haşlayarak bir kenarda bekletelim.


Yeşillikleri ince ince, kornişon turşuyu küp küp doğrayıp, haşlanmış soğumuş olan fasulyeye, kuskusu ve yıldız şehriyeye ilave ediyoruz. Diğer malzemeleri de koyup, güzelce karıştırıyoruz.

Sosu için sarımsağı rendeliyoruz. Daha sonra istediğimiz miktardaki malzemeleri geniş bir kap içinde karıştırıyoruz. Salatamıza döküp, karıştırıyoruz. Süsleyip, servis yapıyoruz. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder