MALZEMELER:
1 kilo pancarın sapı1 kilo pırasanın yeşil uç kısımları
1-2 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
1 diş sarımsak (isteğe göre kullanılır)
YAPILIŞI:
Ben pancarın kök kısımlarını turşuda, yoğurtlu ezmede ve çeşitli salatalarda kullanıyorum. Sapını ve yapraklarını da kavurarak yumurtalı ve yoğurtlu yiyoruz.
Pırasanın da yeşil yapraklarını kavurmada kullanıyorum. Pancar saplarını, pırasayı ve havucu güzelce temizleyip, yıkayıp yemeklik doğruyoruz.
Kavurmayı yapacağımız tencereye zeytinyağını koyalım. Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve havucu koyarak hafifçe sarartalım. Daha sonra içine pancar sapını ve pırasayı ilave edip, karıştıralım. 1 çay bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı şeker ve yeteri kadar tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder