MALZEMELER:
4 adet enginar çanağı
1/2 kilo iç bakla
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet limon
Tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı yağın miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 adet patates
2 adet havuç
1/2 demet dereotu
6-7 dal maydanoz
YAPILIŞI:
Temizlediğiniz enginarları yıkayıp, limonlu unlu suda bekletin.
Enginarların tabanı alta gelecek şekilde tencereye dizin ve bir kenarda bekletin.
Enginarların tabanı alta gelecek şekilde tencereye dizin ve bir kenarda bekletin.
Ayrı bir yerde zeytinyağ koymuş olduğumuz tencereye yemeklik doğradığımız soğanı, havucu, iç baklayı ve küp küp doğradığımız patatesi ilave ederek hafifçe kızartalım. Daha sonra içine 1/2 çay bardağı sıcak su ilave ederek biraz pişirelim ocağı kapatalım. Dereotunu ve maydanozu ilave edelim.
Enginarları koymuş olduğumuz tencereye hazırlamış olduğumuz iç baklalı karışımı enginarların üzerini dolduralım. Fazlasını da tencereye koyalım. Enginarları beklettiğimiz limonlu unlu suyu ısıtalım üzerini örtecek kadar ilave edelim. Tuz ve şekeri de serpip, tencerenin kapağını kapatalım. Yemeğimizi kısık ateşte pişirelim. Enginarlar ve sebzeler yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir ocağın altını kapatalım.
Ilık veya soğuk olarak servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder