MALZEMELER:
1/2 kilo iç midye
1 su bardağı un (midyeleri bulamak için)
1 su bardağı sıvı yağ kızartma için
1 su bardağı un bulamaç sosunda kullanılacak
1 su bardağı un (midyeleri bulamak için)
1 su bardağı sıvı yağ kızartma için
1 su bardağı un bulamaç sosunda kullanılacak
1 adet soda veya bira bulamaç sosunda kullanılacak
Tuz
YAPILIŞI:
Midye tava yaparken temizlenmiş midyeler veya donmuş olarak almış olduğumuz midyeleri kullanmak bizim için kolaylıktır. Şayet donmuş midyelerden almış iseniz çözdürmeniz gerekir.
Öncelikle midye sosunu hazırlayalım. Bunun için çukur bir kaba unu koyup, ortasına açın ve 1 bardak soda veya bira ile topak kalmayacak şekilde güzelce karıştırın.
Midyeleri teker teker önce bir tabak içindeki sade una bulayıp, bir kenarda bekletelim. Diğer taraftan bir tavada 1 bardak sıvı yağı iyice kızdırın. Daha sonra midyeleri hazırlamış olduğumuz bulamaca batırarak kızgın yağın içine atın.
Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın.
Afiyet olsun.
TARATOR SOS:
MALZEMELER:
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 adet limon suyu
1 diş sarımsak
1/2 adet limon suyu
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 dilim bayat ekmek içi
2 dilim bayat ekmek içi
6-7 dal dereotu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder