MALZEMELER:
1, 5 su bardağı maş fasulyesi
5-6 adet taze soğan (isterseniz kullanın)
6-7 dal taze nane
1/2 demet dereotu
5-6 adet taze soğan (isterseniz kullanın)
6-7 dal taze nane
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
5-6 adet kornişon turşu
5-6 adet kornişon turşu
SOSU İÇİN:
Zeytinyağı
Limon
Nar ekşisi
Limon
Nar ekşisi
Tuz
YAPILIŞI:
Çin fasulyesini bir gece suda beklettikten sonra kara suyunu döküyoruz ve diri kalacak şekilde yumuşayana kadar haşlıyoruz.( 15-20 dakika kadar burada önemli olan fasulyelerin dağılmaması)
Yeşillikleri ince ince, kornişon turşuyu küp küp doğrayıp, haşlanmış soğumuş olan fasulyelere ilave ediyoruz.
Sosu için istediğimiz miktardaki malzemeleri geniş bir kap içinde karıştırıyoruz. Servis yapmadan önce salatamıza döküp, servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder