MALZEMELER:
2 su bardağı ılık süt1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
2 silme tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un (un miktarı su bardağına göre değişebiliyor)
İÇ HARCI İÇİN:
4 adet patates
300 gram lor peyniri
300 gram lor peyniri
Karabiber
Pul biber (isteğe göre kullanılır)
Tuz
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı pekmez (veya 1 tatlı kaşığı pudra şekeri de koyabiliriz)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba süt, şeker ve mayayı ekleyip maya eriyinceye kadar karıştıralım. 5-6 dakika kadar bekleyelim mayamız köpük köpük olacak. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim ve iyice yoğuralım. Unun miktarını bardağımıza göre ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor.
Hamur yoğrulduktan sonra üzerini örtüp, 45-50 dakika ılık bir ortamda bekletin ki hamurumuz mayalansın.
Hamur mayalanırken o arada iç harcını hazırlayalım, patatesleri haşlayıp, küçük küçük doğrayın. Baharatını, lor peynirini ve tuzunu atıp, iyice karıştın.
Hamuru portakal büyüklüğünde koparın içine bir miktar patatesli harcı yerleştirip, istediğiniz şekilde kapatın. Üzerine yumurta sarısıyla hazırladığımız karışımı sürün ve susam serpin. 45-50 dakika tepsi mayası için bekletin. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder