MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1 paket yaş maya
İÇİ İÇİN:
750 gram ıspanak
1 adet kuru soğan
1/2 kg lor peyniri
Kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1/2 kg lor peyniri
Kırmızı biber
Karabiber
4 adet yumurta (1 adet yumurta sarısı 3-4 kaşık sıvı yağla karıştırılıp, üzerine sürmek için)
Tuz yeteri kadar
isteğe bağlı başka baharatlar
Ispanaklar güzelce yıkanıp, küçük küçük doğranarak sularının gitmesi için süzgüye alınır.
isteğe bağlı başka baharatlar
YAPILIŞI:
Ispanaklar güzelce yıkanıp, küçük küçük doğranarak sularının gitmesi için süzgüye alınır.
İç malzemesini hazırlayacağımız kaba suları süzülmüş ıspanak, yumurtalar, baharatlar, rendelenmiş kuru soğan, lor peyniri ve tuz ilave edilerek güzelce karıştırılır.
Hamur için; yaş maya, şeker ve ılık süt bir kapta eritilerek üzeri köpük köpük oluncaya kadar bekletilir ve sonra kullanılır. Hamur yoğuracağımız kaba mayanın üzerine diğer malzemeleri koyup, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz. İstediğimiz büyüklükte bezelere ayırıyoruz. Ilık bir ortamda 45 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Dinlenmiş bezeleri elimizle veya merdane yardımıyla açıyoruz. Hazırlamış olduğumuz yumurtalı ıspanağı hamurumuzun üzerine yeteri kadar doldurup, kenarları pide şeklinde kapatıyoruz.
Bütün bezeleri aynı işlemden geçirdikten sonra sıvı yağla karıştırmış olduğumuz yumurta sarışını kenarlarına sürüp, 220-250 dereceli kızgın fırına verip, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan pidelerin kenarlarını tereyağı sürüp, servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder