15 Ocak 2018 Pazartesi

Kolay Çikolatalı Saray Sarması










MALZEMELER:

MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 litre süt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı şeker

ARASI İÇİN:

1 paket kakaolu pasta kreması
1 paket krema 
1 çay bardağı soğuk süt

YAPILIŞI:


Muhallebisi için; unun içine azar azar süt ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırılır. Daha sonra içine tereyağ, şeker ve vanilya ilave edilerek ocağa konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.

Pişirmiş olduğumuz muhallebiyi hindistan cevizi dökerek hazırlamış olduğumuz tepsiye sıcak sıcak yemek kaşığı ile dökülür. Ilınınca buzdolabına kaldırılır.

Biz de ortasına kullanacağımız kremayı hazırlamak için krema ve soğuk süt bir kaba konur üzerine pasta kreması ilave edilerek güzelce çırpılır. Soğumuş olan muhallebinin üzerine kaplayacak şekilde yayılır. Daha sonra resimde görüldüğü gibi istediğimiz büyüklükte parçalara bölünür. Her bir bölünen parça da rulo şeklinde sarılır ve kağıtlara veya servis tabağına konur.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder