MALZEMELER:
3 adet yumurta1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
4-5 adet küçük küçük doğranmış incir
1 su bardağı yoğurt
2 Adet portakal (1 adet portakal kabuğunun rendesi kullanılacak, suları hamura ilave edilecek)
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay kaşığı toz zencefil
1 su bardağı şeker (esmer şeker de kullanabilirsiniz)
Un tam buğday (aldığı kadar kullanılacak)
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Un haricindeki tüm malzemeler hamur yoğuracağımız kapta güzelce karıştırılır.
Un azar azar eklenerek hamur toparlanıncaya kadar yoğrulmaya devam edilir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alınır ve yuvarlanarak şekil verilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına atılır. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına atılır. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder