MALZEMELER:
300-400 gram ıspanak
1 su bardağı kese yoğurt
1-2 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1-2 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağ
ÜZERİ İÇİN:
1-2 adet salatalık
Yeşil zeytin yeteri kadar
YAPILIŞI:
Ispanağın sadece yapraklarını alarak temizlenir ve güzelce yıkanır.
Küçük parçalara kesilir ve kaynar suda bir kaç dakika haşlanır ve hafifçe avucumuzda sıkarak suyu alınır.
Yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyip, iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır, üzerini istediğimiz gibi süsleyerek servis yapılır.
Yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyip, iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır, üzerini istediğimiz gibi süsleyerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder