11 Ocak 2018 Perşembe

Kolay ve Hafif Yoğurtlu Ispanak Ezmesi




MALZEMELER:

300-400 gram ıspanak
1 su bardağı kese yoğurt
1-2 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağ

ÜZERİ İÇİN:

1-2 adet salatalık
Yeşil zeytin yeteri kadar

YAPILIŞI:


Ispanağın sadece yapraklarını alarak temizlenir ve güzelce yıkanır. 
Küçük parçalara kesilir ve kaynar suda bir kaç dakika haşlanır ve hafifçe avucumuzda sıkarak suyu alınır.
Yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyip, iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır, üzerini istediğimiz gibi süsleyerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder