MALZEMELER:
1/2 su bardağı badem (kabuklarının soyulması için bir gece önce sıcak su ile ıslatılacak)
1/2 çay bardağı kuş üzümü
2 bardak pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (yağın ölçüsünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
1/2 çay bardağı kuş üzümü
2 bardak pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (yağın ölçüsünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı yenibahar
Tuz yeteri kadar
Kemik suyu veya tavuk suyu
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı yenibahar
Tuz yeteri kadar
Kemik suyu veya tavuk suyu
YAPILIŞI:
Pirinci daha önceden üzerini örtecek kadar ılık su koyup, 1-2 saat bekletelim.
Pilavımıza başlamadan önce bademlerin kabuklarını soyalım. Pilav pişireceğimiz tencereye sıvı yağı ve tereyağını eritip, bademleri koyalım. Bademler pembeleşene kadar kavuralım.
Pirincimizi ilave edelim. Pirinç kavrulurken suyunu çekince baharatları, kuş üzümünü ve tuzu atalım. En son olarak 2 su bardağı kaynar su ekleyelim.(pirincin üzerini örtecek kadar) kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim ve demlendirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder