MALZEMELER:
1/2 kilo hindi eti
1 paket kültür mantarı (300-400 gram)
1 adet orta boy havuç
Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri ve havucu halka halka doğrayın. Sarımsağın kabuğunu ayıklayıp, doğrayın.
1 paket kültür mantarı (300-400 gram)
1 adet orta boy havuç
1-2 adet acı veya tatlı biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak kullanılır)
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak kullanılır)
1/2 çay kaşığı kekik
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Mantarları iyice yıkayıp, ince ince doğrayarak üzerine tuz ve limonlu suyu serpip 5 dakika beklettikten sonra kullanalım.
Tencereye zeytinyağını koyalım sonra yarım kilo hindiyi ve havucu katın. Hindi etini kendi suyuyla 5 dakika kavurun. soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip, 5 dakika daha kavurun ve mantarları da ilave edin.
Tuzu, kekiği ve karabiberini ayarlayıp, tencerenin kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder