8 Ocak 2018 Pazartesi

Mantarlı Hindi Sote










MALZEMELER:


1/2 kilo hindi eti
1 paket kültür mantarı (300-400 gram)
1 adet orta boy havuç
1-2 adet acı veya tatlı biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak kullanılır)
1/2 çay kaşığı kekik
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:


Mantarları iyice yıkayıp, ince ince doğrayarak üzerine tuz ve limonlu suyu serpip 5 dakika beklettikten sonra kullanalım. 

Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri ve havucu halka halka doğrayın. Sarımsağın kabuğunu ayıklayıp, doğrayın.

Tencereye zeytinyağını koyalım sonra yarım kilo hindiyi ve havucu katın. Hindi etini kendi suyuyla 5 dakika kavurun.  soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip, 5 dakika daha kavurun ve mantarları da ilave edin.

Tuzu, kekiği ve karabiberini ayarlayıp, tencerenin kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder