MALZEMELER:
1 adet pasta tabanıKREMASI İÇİN:
500 gram bal kabağı
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1/2 çay bardağı su
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket pasta kreması
1 paket krema
1/2 su bardağı soğuk süt (krema hazırlanırken kullanılacak)
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı süt
SÜSLEMEK İÇİN:
1 paket rulo kat
YAPILIŞI:
Pasta kremasını krema ve soğuk sütle güzelce çırpın. 1/3'ni ayırıp, geriye kalanın içine ezmiş olduğunuz bal kabağı püresini koyarak 1-2 kere çırpın ve buzdolabına kaldırın.
Pasta tabanının bir katını servis tabağına koyun ve yarım su bardağı sütle ıslatın. Üzerine hazırlamış olduğumuz bal kabaklı kremayı yayalım ve cevizimizi serpelim. Pasta tabanının diğer katını da sütle ıslatalım bal kabaklı kremanın üzerine kapatalım. Artan krema ve ayırmış olduğumuz bal kabaksız sade kremayla pastamızın üstünü ve kenarlarını sıvayalım.
Servis yapmadan önce rulo katlarla pastanın etrafını süsleyelim. Üstünü de istediğimiz gibi süsleyip, servis yapalım. Pastamızı bir gün önceden hazırlarsak daha lezzetli hale getirmiş oluruz.Fakat rulo katları mutlaka pastayı servis yapacağınız gün koyun çünkü bir gün önceden koyarsanız nemleniyorlar.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder