MALZEMELER:
2 su bardağı irmik
2,5 su bardağı şeker
2 adet portakal (l adedinin rendesi )
1 su bardağı portakal suyu
2,5 su bardağı kaynar su
1 su bardağından bir parmak eksik eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
1 çay bardağı fındık iri parçalara ayrılmış
Helvayı yapacağımız kaba tereyağ veya sıvı yağ, fındık ve irmik konur.
İrmiğin ve fındığın rengi dönünceye kadar devamlı karıştırılır.
Daha sonra iki buçuk su bardağı şeker ilave edilir ve karıştırılır.
Ardından portakal suyu ve kayar su dikkatlice, yavaş yavaş devamlı karıştırarak ilave edilir.
Tenceremizin altı kısık ateşe getirilip, şurubunu çekince altı kapatılır. Helvamız demlenmeye bırakılır.
2,5 su bardağı kaynar su
1 su bardağından bir parmak eksik eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
1 çay bardağı fındık iri parçalara ayrılmış
YAPILIŞI:
Helvayı yapacağımız kaba tereyağ veya sıvı yağ, fındık ve irmik konur.
İrmiğin ve fındığın rengi dönünceye kadar devamlı karıştırılır.
Daha sonra iki buçuk su bardağı şeker ilave edilir ve karıştırılır.
Ardından portakal suyu ve kayar su dikkatlice, yavaş yavaş devamlı karıştırarak ilave edilir.
Tenceremizin altı kısık ateşe getirilip, şurubunu çekince altı kapatılır. Helvamız demlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder