MALZEMELER:
2 su bardağı kuskus makarna
4 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 bağ dereotu
1/2 bağ maydanoz
1-2 adet yeşil soğan
5 tane salatalık turşusu
4 adet közlenmiş kırmızı biber turşusu
1-2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 bağ dereotu
1/2 bağ maydanoz
1-2 adet yeşil soğan
5 tane salatalık turşusu
4 adet közlenmiş kırmızı biber turşusu
1-2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 adet limon suyu
YAPILIŞI:
Ayrıca bir tavada yemeklik doğranmış soğanı ve rendelenmiş havucu güzelce soteleyin. Bunu da bir kenarda bekletin.
Derin bir kabın içine pişirmiş olduğumuz mercimekli kuskusu koyun. Üzerine dereotu, maydanoz ve yeşil soğan ayıklandıktan sonra incecik kıyılır ve eklenir. Kırmızı biber turşusu ve salatalık turşusu minik minik doğrandıktan sonra kaba ilave edilir. Sarımsakların kabukları soyulduktan sonra bıçak ile ince ince doğranarak malzemelerin üzerine eklenir.
Sıvı yağ, nar ekşisi, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon ve tuzu çırparak hazırladığımız sos eklenerek harmanlanır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder