MALZEMELER:
1 su bardağı arpa şehriye
1/2 su bardağı tel şehriye
1 adet kuru soğan
1 adet küçük karnabahar haşlanmış
2 adet iri yeşil biber
1 adet küçük karnabahar haşlanmış
2 adet iri yeşil biber
2 adet kırmızı biber közlenmiş
2-3 adet taze soğan
2-3 adet kornişon turşu
1 çay bardağı kadar mor lahana (tuzla ovularak yumuşatılmış)
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 adet haşlanmış pancar (turşu da olabilir)
2 adet domates
5-6 dal maydanoz
2 adet domates
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
5-6 dal nane
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı yeteri kadar
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı yeteri kadar
Tuz
Limon
YAPILIŞI:
Salatamızın yapımını 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencereye koyalım içerisine küçük küçük doğranmış kuru soğanı ilave edip, güzelce kavuralım. Daha sonra içine şehriyeleri koyalım kavurmaya devam edelim. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuzunu ilave ederek pilav gibi pişirelim. Bir kenarda bekletelim.
Salataya koyacağımız sebzeleri işlemden geçirerek yemeklik doğrayalım. Şehriyeleri soğuttuktan sonra salatayı karıştıracağımız kaba alalım. Hazırlamış olduğumuz sebzeleri ilave edelim.
Zeytinyağını, nar ekşisini, tuzu ve limon suyunu derince bir kapta çırparak sosu hazırlayalım. Hazırlamış olduğumuz sosu salatamızın üzerine dökerek karıştıralım.
Salatamızın özelliği istediğimiz sebzeyi işlem yaparak salatamıza ilave edebiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder