MALZEMELER:
3 tane ayva
6 kahve fincanı şeker
1 adet çubuk tarçın ( İsteğe göre )
8-10 adet karanfil
Su
ÜZERİ İÇİN:
Ceviz yeteri kadar
Krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlanacak. Sadece süt miktarını azaltarak kullanın.
Ayvalar temizlenip, ortası oyularak çekirdekleri çıkarılır ve kararmaması için limonlu suda bekletilir. Çekirdekler daha sonra tatlıya renk vermesi için bir kenara ayrılır. Ayırmış olduğumuz çekirdekleri bir tülbentin veya küçük bir parça bezin içine konulup, bağlanır.
YAPILIŞI:
Ayvalar temizlenip, ortası oyularak çekirdekleri çıkarılır ve kararmaması için limonlu suda bekletilir. Çekirdekler daha sonra tatlıya renk vermesi için bir kenara ayrılır. Ayırmış olduğumuz çekirdekleri bir tülbentin veya küçük bir parça bezin içine konulup, bağlanır.
Ayvaların iç kısımları yukarıda kalacak şekilde pişirme kabına yerleştirilir. Tarçın çubuğu, ayva çekirdekleri ve karanfiller pişirme kabına eklenir. Her bir ayva diliminin üzerine birer kahve fincanı şeker dökülür. Yani her bir ayvaya bir kahve fincanı şeker konuluyor.
Tencereye ayvaların yarısına gelecek şekilde su eklenip, kapağı kapatılarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte ayvanın sertliği gidinceye kadar pişilir. Ayvalar yumuşayıp, rengini aldıktan sonra ocak kapatılır.
Soğuduktan sonra ise tencerede kalan şerbet ayvaların üzerine gezdirilir. Üzeri ceviz ve krem şantiyle süslenip, servis yapılır. Ayva tatlısını kaymakla servis etmekte harika bir lezzet katıyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder