MALZEMELER:
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuru maya veya 1/2 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuru maya veya 1/2 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
2 çay bardağı haşhaş ezmesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı tahin
İsteğe göre ceviz kırıkları
İsteğe göre ceviz kırıkları
ÜZERİ İÇİN:
Toz haşhaş yeteri kadar
YAPILIŞI:
Yoğurma kabına ılık sütü alın. Üzerine mayayı ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın. Daha sonra 5 su bardağı un, zeytinyağı ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur ele yapışıyorsa azar azar un ekleyebilirsiniz. Yumuşak bir hamur olacaktır.
Yoğurduğunuz hamurun üzerine bir bez örterek 35-40 dakika kadar dinlendirin.
Yoğurduğunuz hamurun üzerine bir bez örterek 35-40 dakika kadar dinlendirin.
Mayalanan hamuru hafifçe yoğurup gazını alın.Yağladığınız tezgaha aldığınız hamuru yarım santim kalınlığında yuvarlak olacak şekilde merdane yardımıyla veya elinizle açın.
Açtığınız hamurun üzerine zeytinyağı ile karıştırdığınız haşhaş ezmesini elinizle yayın, isteğe göre ceviz serpin ve 6-8 üçgen parçaya bölün. Her bir üçgeni rulo yapın ve kendi etrafında gül şeklinde döndürün.
Yapmış olduğunuz parçaları yağladığınız kek kalıbına yan yana dizin. Üzerini örterek ılık bir yerde 15 dakika kadar dinlendirin. Üzerine toz haşhaş serpiniz.
200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca kabından çıkarıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder