7 Aralık 2017 Perşembe

Kedidilli Yoğurtlu, Labneli Pasta




MALZEMELER:

2 paket kedidili bisküvi
200 gram labne peyniri
750 gram süzme yoğurt
1,5 su bardağı pudra şekeri
3 adet limon rendesi

ÜZERİ İÇİN:

1 adet çikolatalı sos (üzerindeki tarife göre hazırlanacak) veya
1 adet meyveli sos


YAPILIŞI:


Labne peynirinin suyunu süzün ve derince bir kaba alın, üzerine pudra şekerini , süzme yoğurdu ve rendelenmiş limonu ilave edin. Mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Bir kenarda bekletin.

Büyük kare şeklinde cam ya da seramik bir kaba, kabın tabanını tamamen kaplayacak şekilde bir sıra kedidilinin üzerine sos sürerek yan yana dizin. Üzerine hazırladığınız karışımın yarısını ilave edin ve tüm bisküvileri örtecek şekilde güzelce yayın.

Üstüne bir sıra daha kedidili bisküvilerini dizin ve karışımın kalanını aynı şekilde bisküvilerin üstüne ekleyin ve güzelce yayın. Kabınızın üzerini streçle sarın ve bir gece boyunca buzdolabında bekletin.

Ertesi gün çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre hazırlayıp, soğuduktan sonra pastamızın üzerine dökelim. Çikolatalı sos yerine istediğimiz meyvelerden sos hazırlayarak veya hazır meyveli sosu da dökebiliriz. Buzdolabında 1-2 saat bekletip, servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder