11 Aralık 2017 Pazartesi

Ayvalı, Portakallı Kereviz





MALZEMELER:

3 adet kereviz
1 adet büyük boy ayva
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet portakal suyu
1 adet limon suyu (1/2 limon suyu yemekte kullanılacaktır)
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ (yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)


YAPILIŞI:

Bütün sebzeleri temizleyip, kabuğunu soyalım. Küp küp doğrayarak 1/2 limonlu suya atalım ve bir kenarda bekletelim.

Yemeğimizi pişireceğimiz tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağ koyarak, yemeklik doğradığımız soğanları atalım sarartalım. Daha sonra içine havucu ilave ederek biraz sertliğini alalım.
Sırasıyla, kerevizi, ayvayı, patatesi, 1/2 limon suyunu, portakal suyunu ve şekeri koyarak güzelce karıştıralım tencerenin kapağını kapatalım. En kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder