MALZEMELER:
3 adet kereviz1 adet büyük boy ayva
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet portakal suyu
1 adet limon suyu (1/2 limon suyu yemekte kullanılacaktır)
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ (yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Bütün sebzeleri temizleyip, kabuğunu soyalım. Küp küp doğrayarak 1/2 limonlu suya atalım ve bir kenarda bekletelim.Yemeğimizi pişireceğimiz tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağ koyarak, yemeklik doğradığımız soğanları atalım sarartalım. Daha sonra içine havucu ilave ederek biraz sertliğini alalım.
Sırasıyla, kerevizi, ayvayı, patatesi, 1/2 limon suyunu, portakal suyunu ve şekeri koyarak güzelce karıştıralım tencerenin kapağını kapatalım. En kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder