MALZEMELER:
1 kilo hazır yufka
750 gram ıspanak
1 adet büyük kuru soğan
200 gram lor peyniri
Tuz yeteri kadar
Karabiber (istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
ARASI İÇİN:
1,5 çay bardağı sıvı yağ (yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)1 çay bardağı su ( her ikisini güzelce karıştıralım)
ÜZERİ İÇİN:
1/2 çay bardağı zeytinyağ2 yemek kaşığı yoğurt (iyice karıştırılacak)
YAPILIŞI:
Böreğimizin yapımını ıspanakları temizleyip, bol suyla yıkayalım. Yemeklik doğrayıp, sularının gitmesi için süzgeçte bekletelim. Daha sonra yemeklik doğradığımız kuru soğanı, peyniri ilave edip, karıştıralım. Tuzu yufkaya koyduktan sonra üzerine serpelim. (ıspanağın sulanmaması için)
Böreğimizi hazırlayacağımız tezgaha bir yufkayı serelim. Yufkanın üzerini yağ su karışımından sürelim. Bir ucunu biraz katlayarak yufkayı düz hale getirelim. Hazırlamış ıspanaklı içi yufkanın düz tarafına boydan boya yerleştirelim ve üzerine tuz serpelim.Uçtan başlayarak yuvarlayalım. Yağlanmış ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim. Bütün yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.
Hazırlamış olduğumuz böreklerin üzerine yağ ve yoğurt karışımından sürüp, keselim. Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder