MALZEMELER:
1 paket hazır yassı kadayıf (13 adet)İÇİ İÇİN:
1 su bardağı iri çekilmiş cevizKIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ yeteri kadarŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker3 su bardağı su
1/4 limon
YAPILIŞI:
Kadayıfın yapımını şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bunun için şeker ve suyu derin bir tencereye koyup, 15 dakika kaynatalım. İçine 3-4 damla limon sıkıp, 5 dakika kadar da kaynatıp, ocağı kapatalım.Bir kenarda soğumaya bırakalım.
Yassı kadayıfları kendimizde hazırlayabiliriz. Ben bu sefer hazır kullandım. Daha sonraki zamanlarda yassı kadayıfın yapılışını sizlerle paylaşacağım.
Taze kadayıfların pişmemiş olan tarafına bir miktar iri dövülmüş ceviz koyup,uç kısımlarını üst üste getirip, bastırarak kapatınız.
Daha önceden ısıttığınız kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızaran kadayıfları önceden hazırlayıp, soğuttuğunuz şerbetin içine atın. İki dakika kadar bekletip çıkarın ve servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder