5 Ekim 2017 Perşembe

Havuçlu, Cevizli Ve Çilekli Kek



MALZEMELER:

3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş havuç
4-5 yemek kaşığı çilek reçeli
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

YAPILIŞI:

Kek hamurunu hazırlayacağımız kaba yumurtalar kırılır ve güzelce çırpılır. Daha sonra içine sırasıyla sıvı yağ, havuç, çilek reçeli ve ceviz ilave edilip, karıştırılır.

Kabartma tozuyla elenmiş unu yavaş yavaş ilave edip, karıştıralım ve yağlayıp unladığımız kek kalıbına dökülür.

Önceden ısıtılmış 170 dereli fırında yaklaşık olarak 45-50 dakika pişirilir. 
Kekin iyi piştiğini anlamak için 30 dakika sonra pişen keke kuru bir kürdan batırınız.Kürdana hamur yapışmayıp, temiz çıkıyorsa kekinizin pişme süresi tamamlanmış demektir.Aksi halde bir müddet daha pişiriniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder