4 Ekim 2017 Çarşamba

Palamut Balığı Pilaki



MALZEMELER:

1 adet palamut balığı
2 adet soğan
2 adet domates
1 diş sarımsak
Tuz yeteri kadar
Karabiber yeteri kadar ve istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
Mısır unu
Sıvı yağ

YAPILIŞI:


Palamut balığını temizleyip, dilimleyin ve bol suyla yıkayarak suyunun süzülmesi için süzgece koyalım. Daha sonra tuzlayıp, başka bir kaba alalım.

Soğanları ve domatesleri temizleyip, halka halka doğrayalım ve bir kenara koyalım.
Palamut dilimlerimizi  mısır ununa bulayıp, güzelce kızartalım. Pişireceğimiz tavaya hazırlamış olduğumuz soğanları, üzerine domatesleri ve baharatları ilave ediyoruz. Domateslerin üzerine de balıklarımızı sıralayıp, kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 10 dakika sonra balığımız hazırdır.

Servis tabağına ters çevirip, servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder