MALZEMELER:
250 gram yumuşak tereyağ veya margarin
1/2 su bardağından 2 parmak fazla sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri
1/2 su bardağı iri ceviz parçaları
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 adet limon rendesi
1 adet yumurta
Un aldığı kadar (çünkü bardak ölçüsüne göre değişiyor. Ben 4 su bardağı kullandım)
1 su bardağı pudra şekeri
Hamur yoğuracağımız kaba yumuşak tereyağ, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı kırıp, güzelce karıştıralım. Daha sonra nişastayı, kakao, kabartma tozunu ve limon rendesini ilave edip, tekrar karıştıralım. Hamura unu yavaş yavaş ilave edelim. Yumuşak un kurabiyesi kıvamında oluncaya kadar hamuru yoğuralım. Yoğurma işlemini hızlı yapalım.
Hazırlamış olduğumuz hamuru top top yapıp, pudra şekerinin içine atalım ve yuvarlayalım. Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıttığımız 175 dereceli fırında 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
1 paket kabartma tozu
1 adet limon rendesi
1 adet yumurta
Un aldığı kadar (çünkü bardak ölçüsüne göre değişiyor. Ben 4 su bardağı kullandım)
ÜZERİNE BULAMAK İÇİN:
1 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba yumuşak tereyağ, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı kırıp, güzelce karıştıralım. Daha sonra nişastayı, kakao, kabartma tozunu ve limon rendesini ilave edip, tekrar karıştıralım. Hamura unu yavaş yavaş ilave edelim. Yumuşak un kurabiyesi kıvamında oluncaya kadar hamuru yoğuralım. Yoğurma işlemini hızlı yapalım.
Hazırlamış olduğumuz hamuru top top yapıp, pudra şekerinin içine atalım ve yuvarlayalım. Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıttığımız 175 dereceli fırında 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder