18 Eylül 2017 Pazartesi

Karagöz Kurabiyesi










MALZEMELER:

200 gram yumuşak tereyağ veya  margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta 

ARASI İÇİN:


2 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
2 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar kullandım)

YAPILIŞI:


Tüm malzemeler hamur yoğurma kabında  karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazırlamış olduğumuz hamuru istediğimiz büyüklükte bezelere ayıralım.
Arasına koymak için cevizi, kakaoyu ve yumurta akını bir kapta karıştıralım. Kurabiye hamurunun bezeleri kadar onuda o kadar bezelere ayıralım.

Kurabiye hamurundan aldığımız bezeyi dikdörtgen şeklinde elimizle açıp, ortasına silindir şeklinde hazırladığımız kakaolu cevizi yerleştirelim ve rulo yapalım. Ruloyu da 2-3 parmak kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Bütün bezeler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Üzerine de yumurta sarısı sürelim.

Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder