MALZEMELER:
20-24 adet kabak çiçeği
2 adet kuru soğan
20-24 tatlı kaşığı pirinç( kabak çiçeğine büyüklüğüne göre 1-1,5 tatlı kaşığı pirinç kullanacağız)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
2 adet kuru soğan
20-24 tatlı kaşığı pirinç( kabak çiçeğine büyüklüğüne göre 1-1,5 tatlı kaşığı pirinç kullanacağız)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
Maydanoz
Dereotu
Taze nane (yeşillikleri isteğiniz miktarda kullanabilirsiniz)
Tuz
Su
Taze nane (yeşillikleri isteğiniz miktarda kullanabilirsiniz)
Tuz
Su
YAPILIŞI:
Kabak çiçekleri yıkanır, içindeki tohumlar dikkatlice koparılır.
Kabak çiçeğinin iç malzemesini hazırlayacağımız tencereye zeytinyağ konur. İçerisine ince ince doğranmış soğanlar ilave edilir ve kavrulur. Yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir, 1-2 dakika kavrulur, tuz ve baharatlar eklenir. 1/2 çay bardağı sıcak su eklenip, kısık ateşte su çekinceye kadar pişirin.
Soğuyan iç harca kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, karıştırın. Kabak çiçeklerinin büyüklüğüne göre harcı 1-1,5 tatlı kaşığı doldurun ve yapraklarıyla ağzını iyice kapayın.
Kabak çiçeklerini tabanı yapışmayacak bir tencereye dizin, üzerine çok az zeytinyağı ve tencerenin yarısını geçmeyecek kadar sıcak su gezdirip, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder