MALZEMELER:
4 adet panga fileto4 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak kullanılır)
1/2 demet maydanoz
Karabiber yeteri kadar
Tuz yeteri kadar
1/2 demet maydanoz
Karabiber yeteri kadar
Tuz yeteri kadar
1 adet limon (yarısının suyu kullanılır diğer yarısı dilimlenir tepsiye dizilir)
YAPILIŞI:
Panga fileto güzelce yıkanır ve suyunun süzülmesi için süzgüye alınır. Suyu süzülünce tuzlanır, bir kenarda bekletilir.
Pangayı pişireceğimiz fırın tepsine dizilir. Üzerine zeytinyağ, sarımsak, küçük küçük doğranmış maydanoz ve limon suyunu karıştırarak hazırladığımız sos dökülür. Limon dilimleriyle süslenir.
Tepsinin üzerine yağlı kağıtla kapatalım. 200 derecede 20 dakika pişirilir.Daha sonra yağlı kağıt açılıp, 10 dakika kadar da üzerinin kızarması için pişirmeye devam edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder