2 Eylül 2017 Cumartesi

Fırında Karagöz Balığı







MALZEMELER:


1 adet karagöz balığı (1 kilo )
3 adet patates

SOSU İÇİN:

1 adet sarımsak (isteğe bağlı olarak kullanılır)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2  adet limon suyu
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:


Balıkçıda veya kendimizin  temizlemiş olduğu karagöz balığını süzgüye alın ve suyunun süzülmesini için bekleyin.
Patatesleri yuvarlak şekilde doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve tuzla bir kapta karıştırın. Fırın tepsisinin tabanına yerleştirin.


Balığın dış yüzeyine derin çizik atalım. Sosu hazırlayacağımız kaba zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve limon suyu ile hazırlanan sosu balığın içine ve dışına sürün.
Patatesleri dizdiğimiz fırın tepsisine karagöz balığını yerleştirelim. Tepsinin üzerine yağlı kağıtla kapatalım. Şayet isterseniz yağlı kağıdın üzerine alüminyum folyo ile kapatabiliriz.

200-230 derecedeki fırında kontrol ederek üzeri kızarana kadar pişirelim.


Not: Pişmesine yakın üzerindeki kağıdı alırsak balığımız güzelce kızarır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder