HAMURU İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
200 gram yumuşak tereyağ veya margarin
1 adet yumurta sarısı
1 adet vanilya
1/2 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
1 çay bardağı susam
Hamur yoğurma kabında şeker ve tahini iyice karıştırın. Üzerine tereyağ, yumurta sarısı, vanilya, kabartma tozu ve un ekleyip, katıca bir hamur yapın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Önce yumurta akına, daha sonra susama batırın. Kek kağıtlarının içine yerleştirin.Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
1 su bardağı tahin
200 gram yumuşak tereyağ veya margarin
1 adet yumurta sarısı
1 adet vanilya
1/2 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)1 çay bardağı susam
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabında şeker ve tahini iyice karıştırın. Üzerine tereyağ, yumurta sarısı, vanilya, kabartma tozu ve un ekleyip, katıca bir hamur yapın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Önce yumurta akına, daha sonra susama batırın. Kek kağıtlarının içine yerleştirin.Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder