MALZEMELER:
2 su bardağı arpa şehriye
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
Tuz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Pilav yapacağımız tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyun eritin.
Arpa şehriyenin 1/2 su bardağını tencereye ilave edip, rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra geri kalan arpa şehriyeleri ilave ederek karıştıralım.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ve yeteri kadar tuz ilave edip, karıştıralım tencerenin kapağını kapatalım. Önce 2 dakika kadar harlı ateşte, daha sonra kısık ateşe alıp, pilavımızı pişirelim.
Şayet pilav suyunu çektiği halde pişmemişse üzerine bir miktar kaynak su koyarak pişirmeye devam edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder