11 Temmuz 2017 Salı

Kolay Acı Badem Pastası













MALZEMELER:


1 adet hazır pandispanya (tek katlı bir kek tabanı yeter)
1 adet yumurta
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1/2 su bardağı iri dövülmüş badem
1 çay bardağı süt (kek tabanını ıslatmak için)

YAPILIŞI:


Hazır aldığımız pandispanyanın sadece tek katını kullanacağız. Diğer katını başka tariflerde kullanmak için kaldıracağız.


Bir kaba yumurtayı, şekeri , tereyağını, cevizi ve bademi koyup, güzelce karıştırıyoruz. Homojen bir karışım elde ediyoruz.

Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine pandispanya kekimizin tek katını koyup, hertarafını sütle ıslatıyoruz. Hazırladığımız karışımı yayıyor ve kenarlarını düzeltiyoruz. 

Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 15-20 dakika kadar yakmadan kontrollü pişiriyoruz. Fırının içinde kendi halinde soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder