MALZEMELER:
1 adet pasta tabanının yarısı
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı granül kahve
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı granül kahve
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
KALIBA SÜRMEK İÇİN:
100-150 gram bitter çikolata
Keki elimizle parçalayıp granül kahve ve ceviz eklenir.
YAPILIŞI:
Keki elimizle parçalayıp granül kahve ve ceviz eklenir.
Sütü kontrollü şekilde eklenip, kurabiye hamuru kıvamında ele yapışmayacak şekilde yoğrulur .
Buzdolabında 45 dakika kadar dinlendirilir Daha sonra bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritilip, silikon kalıplara kaşıkla kalınca sürülür ve buzluğa atılır.
Donunca truf hamurunu kalıba göre yerleştirip, buzdolabının alt bölmesinde biraz daha soğutulur. Kalıplardan çıkarıp, servise yapılır.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder