13 Temmuz 2017 Perşembe

Yumurtasız Cevizli Kakaolu Kurabiye




MALZEMELER:

100 gram eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1,5 çay bardağı şeker veya pudra şekeri
1/2 çay bardağı damla çikolata
1/2 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:


Hamur yoğurma kabına eritmiş olduğumuz tereyağını, yoğurt, sıvı yağ, şekeri iyice karıştırıyoruz.

Daha sonra diğer tüm malzemeleri ekleyip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarladığımız hamurumuzu yağladığımız tepsiye diziyoruz. 

Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Şayet kurabiyenizin biraz kıtır olmasını istiyorsanız fırında tutma süresini uzatabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder