14 Haziran 2017 Çarşamba

Süt Şerbetli Yoğurt Tatlısı






MALZEMELER:


3 adet yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (üzerini süslemek için bir miktar ayrılacak)

ŞERBETİ İÇİN:

5 su bardağı süt
3 su bardağı toz şeker


YAPILIŞI:


Toz şeker ve yumurtayı çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip mikserin düşük ayarında veya çırpma teliyle güzelce karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına hamurun yarısını boşaltalım. Üzerine iri çekilmiş ceviz serpelim. Cevizin üzerine de tekrar kalan hamuru boşaltın. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbetini hazırlamaya geçelim. Bunun için tencerede 3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı sütü karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp 2 su bardağı soğuk sütü ekleyin, karıştırın ve soğutun.

Kek fırından çıkar çıkmaz sıcak kekin üzerine soğuk süt şerbetini dökün. Şerbetini çektikten sonra üzerine istediğiniz gibi süsleyin. Servisini kaymakla veya krem şantiyle süsleyerek yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder