12 Haziran 2017 Pazartesi

Dondurmalı Cevizli İrmik Helvası








MALZEMELER:



2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
3,5 su bardağı kaynar su
1 su bardağından bir parmak eksik eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz iri parçalara ayrılmış

YAPILIŞI:


Helvayı yapacağımız kaba tereyağ, ceviz ve irmik konur.
İrmiğin ve cevizin rengi dönünceye kadar devamlı karıştırılır.
Daha sonra iki su bardağı şeker ilave edilir ve karıştırılır.
Ardından kayar su dikkatlice, yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edilir.
Tenceremizin altı kısık ateşe getirilip, helvamız demlenmeye bırakılır. 


Helvamız ılık olunca servis yapılır. Bunun için istediğimiz büyüklükteki bir kaseye 1-2 yemek kaşığı helva konur ve kenarlarına doğru bastırılır. Daha sonra içine 1-2 top dondurma konur ve tekrar helva konularak üzeri düzgün hale getirilir. Servis yapacağımız kaba ters çevrilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder