12 Haziran 2017 Pazartesi

Hasan Paşa Köftesi







MALZEMELER:

500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı galeta unu
10-15 dal maydanoz
1 diş sarımsak
tuz
köfte baharı

PÜRESİ İÇİN:

3 adet patates
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kaşar rendesi
tuz

SOSU İÇİN:


2-3 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça istenirse konur
Sıvı yağ yeteri kadar
Tuz

YAPILIŞI:


Karıştırma kabına kıymayı alın üzerine 1 adet soğanı ve sarımsağı rendeleyin. 1 yumurtayı kırın, galeta ununu, küçük küçük doğranmış maydanozu, tuzunu ve baharatları ilave edip yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın elinizle yuvarlayın ve ortasını oyar gibi bastırın.
Fırın tepsisini yağlayın ve köfteleri bu şeklide hazırlayın fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 200 decelik fırında köfteleri pişirin.

Püresi için ise, patatesleri haşlayın ve rendeleyip bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş patatesin üzerine 1 çay bardağı sütü , kaşar peynir rendesi ve tuzu ilave edip karıştırın.

Sosu için; domateslerin kabuğunu soyup, rendeleyin bir yemek kaşığı salça ve az miktarda sıvı yağla karıştırıp, ocakta kıvam alıncaya kadar pişirin.

Fırından köfteleri çıkartın. Köftelerin ortasına küçük bir dilim kaşar peyniri koyun. Üzerine de bir kaşık yardımıyla patates püresi ilave edin.

Hazırlamış olduğumuz domates sosumuzu döküp, tekrar fırına verin. Kaşarların üzerine kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder