10 Haziran 2017 Cumartesi

Patates Püreli Köfte







MALZEMELER:

KÖFTE İÇİN:

400 gram kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
10 dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Kekik
Kimyon
2 yemek kaşığı tereyağ (tavayı yağlamak için)
5 adet taze biber

PATATES PÜRESİ İÇİN:


6 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi



ÜZERİ İÇİN:

2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça


YAPILIŞI:


Yemeğimizin yapımına köftemiz hazırlayarak başlayalım. Bunun için derin bir kaba 400 gram kıyma koyun. Üzerine yumurta,  rendelenmiş soğan, sarımsak, galeta unu, ince ince doğranmış maydanoz, tuz ve baharatları da ekleyip, iyice yoğurun.

Daha sonra hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde oval biçiminde şekil verin. Tereyağ ile yağlanmış tavaya köfteleri yan yana dizin ve arkalı önlü pişirin.

Köftelerimizi pişirirken haşlamış olduğumuz patateslerle püre yapımına geçelim. Bunun için patateslerin kabuklarını soyduktan sonra püre ezeceği veya çatalla güzelce eziyoruz.
Tencerede tereyağını eritip, ezmiş olduğumuz patatesleri ve sütü ilave ediyoruz. Patatesleri sütü çektiriyoruz. Hemen içine kaşar rendesini koyarak karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıp, bir kenarda bekletiyoruz.

Köftemiz pişti, püremiz hazır şimdi de yemeğimizin sunumuna geçelim. Bunun için servis tabağına bir miktar püre koyup, üzerine köfteleri sıralıyoruz. Köftenin üzerine de domates ve salçayla hazırlamış olduğumuz sosdan döküp, servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder