9 Haziran 2017 Cuma

Baklava Yufkası İle Fındıklı Şöbiyet

1 kase Antep fıstığı




MALZEMELER:

20 tane hazır baklava yufkası
150 gram tereyağı
1 su bardağı fındık kırığı

İRMİKLİ MUHALLEBİSİ İÇİN:


2 su bardağı süt
1/2 su bardağı irmik



ŞERBETİ İÇİN:



2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

YAPILIŞI:


Öncelikle şerbetini için gerekli olan şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbetin altını biraz kısın ve kıvam alana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Tatlıda şerbet ılık olarak kullanılacaktır.

Daha sonra şöbiyetin irmikli muhallebisini hazırlamaya geçelim. Bunun için gerekli olan sütü, şekeri ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Yoğunlaşınca ocağı kapatıp, soğumaya bırakın.
Tereyağını bir tavada eritin. Bütün yufkaların arasına tereyağ sürerek üst üste yerleştiriyoruz. Sadece en üstteki yufkaya tereyağ sürmüyoruz. 

Sonra bıçakla yufkayı enine ve boyuna kare biçiminde olacak şekilde istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.

Kare kestiğiniz yufkaların ortasına irmikli muhallebiden 1 dolu tatlı kaşığı koyun ve üzerine de bir miktar fındık ilave edin ve üçgen şeklinde kapatın. Üzerine artan tereyağından sürün.

Önceden ısıtılmış 175-180 dereceli fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.  Pişen tatlıyı fırından çıkartın ve ılımaya bırakın. Şerbeti soğuk, tatlınız ılık olmalı. Bunun tersi de olabilir. Şerbet ılık, tatlı soğuk. Hazır baklavalık yufkalar çabuk hamurlaşıyor bu yüzden şerbetin ısısı çok önemlidir.

Üzerlerine fındık, fıstık, kaymak evde ne varsa süsleyerek servis yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder