MALZEMELER:
1/2 kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek kırığı
10-15 dal maydanoz,
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
2 adet Yufka
Yoğurt üzeri için kullanılacak istenildiği kadar
SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı toz biber
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
YAPILIŞI:
Köfteyi yoğuracağımız kaba köftenin tüm malzemelerini ekleyelim. Soğanı rendeleyin, Malzemeler birbirine iyice karışana kadar yoğurun,
Harcı iki eşit parçaya bölün,Yufkayı tezgaha seriyoruz ve hafif yağlıyoruz. Yarıya yakın kısmını kapatıp yarım daire yapıyoruz. Uzun kısmına kıymanın bir parçasını yayıyoruz. Rulo yapıp, sarıyoruz. Diğer yufkayı da aynı işlemi uyguluyoruz.
Hazırlamış olduğumuz ruloları 2’şer parmak kalınlığında parçalar halinde kesiyoruz. Köfteleri dibini yağladığınız fırın tepsisine dizin,
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
Salça sos için yağı kızdırın, Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, Toz biberi ekleyip şöyle bir çevirin, Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın.
Köfteleri servis tabağına alın, üzerine yoğurt ve salça sos dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder