MALZEMELER:
1 paket milföy
2 adet yufka
SOSU İÇİN:
2 adet yumurta1 şişe maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
İÇİ İÇİN:
Kıymalı, peynirli, patatesli istediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz.YAPILIŞI:
Böreğimizin yapımını sosunu hazırlayarak başlayalım. Bunun için; yumurtaları, maden suyunu ve sıvı yağı bir kapta güzelce karıştırıp, bir kenarda bekletelim.Böreği hazırlayacağımız dikdörtgen borcamı hafifçe yağlayalım. Milföyleri tepsiye bir kat olacak şekilde yerleştirin ve tabanı oluşturun. Üzerini hazırlamış olduğunuz sostan gezdirin. 1 adet yufkayı elinizde iri parçalara bölerek milföyün üzerine serpiştirin ve tekrar sostan gezdirin. Kullanacağınız börek içinin tamamını yayın. Kalan 1 yufkayı da aynı şekilde parçalayarak için üstüne serpiştirin ve tekrar sos gezdirin.
Yufkanın üzerine tekrar milföyleri sıralayalım. Kenarlarını bastırıp yapıştırın. Böreği bıçakla kare kare kesin ve kalan sosu böreğe dökün . Bıçakla kat yerlerinden geçin dilimlemesi kolay olsun. En az 30 dakika ya da daha fazla buzdolabında bekletin .
Böreği akşamdan da hazırlayabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Börek çıkınca bıçakla tekrar dilimlerin üstünden geçin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder