5 Haziran 2017 Pazartesi

Fındık Krokanlı Kurabiye









MALZEMELER:


150 gram oda sıcaklığında  tereyağı
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu


KROKAN İÇİN:


1 su bardağı fındık içi
1 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker


YAPILIŞI:

Tereyağını çukur bir kapta pudra şekeri ile birlikte krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Una kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Krema kıvamına gelen malzemeye azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1-1,5 saat kadar dinlendirin. 

Diğer tarafta fındık içlerini rondodan geçirip, içine yumurta akı ve şekeri ilave edip yoğun bir karışım elde edin.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Buzdolabından çıkardığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayıp, fırın tepsisine sıralayın.

Bu arada fırını 170 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakın. Fındıklı harcımızdan bir kaşık yardımı ile harç alıp, kurabiyelerin üzerine yerleştirin.
Fırında 10-15 dakika pişirin. Kıtır olmasını istiyorsanız pişme süresini arttırabilirsiniz. Ilıdıktan sonra tepsiden çıkarıp servis yapın. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder