6 Haziran 2017 Salı

Manolya Tatlısı




MALZEMELER:


1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 kutu krema
2 paket burçak bisküvisi
20-25 tane çilek veya dilediğiniz meyveler

Fındık kırığı bir miktar

YAPILIŞI:


İlk olarak tencereye sütü, şekeri, nişasta, un ve vanilyayı tencereye alıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. 

Muhallebinin ilk sıcaklığı gittikten sonra kremayı ekleyip 3 dakika mikserle çırpıp, soğumaya bırakıyoruz.

Ardından bisküviler ve fındıklar rondodan çekilir. Çilekler ortadan kesilir bir kenarda bekletilir.

Kupların kenarlarına çilekler dizilir. Ortasına kaşık yardımıyla sırayla muhallebi, bisküvili fındık karışımı, tekrar muhallebi, bisküvili fındık karışımı ve çilek olacak şekilde kuplara pay edip, soğuması için dolaba kaldırıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder